آجر سفال قزوین یکی از شهرهای توسعه یافته ایران است که بدلیل قرار گرفتن در شاهراه شمال و غرب و نزدیکی به تهران و با دارا بودن .چندین منطقه صنعتی از موقعیت مناسبی برخوردار می باشد.
سابقه فعالیت اقتصادی شهر قزوین به دوران صفویه باز می گردد و در دوران معاصر با ساخته شدن شهر صنعتی البرز ، قزوین جایگاه ویژه ای پیدا نموده است و دارای هشت شهرک صنعتی مهم می باشد ، این شهرکها واحدهای مهم تولیدات مصالح ساختمانی مثل سرامیک البرز و آپادانا سرام و آجر سفال پرشین قزوین و آجر سفال شارل قزوین وهمچنین فولاد مثل فولاد البرز و فولاد قزوین و فولاد تاکستان و همچنین ساختمانی صنعتی مثل شیشه قزوین فعال می باشند.
(به فارسی افغانستان: زاو ) یا آجور یا آگور واژهای است یونانی که به خشتهایی میگفتند. که احکام یا فرامین دولتی بر روی آن نوشته میشد (حک میگردید) و به وسیله پختن این خشتها، نوشتهها را بر روی آن پایدار میکردند.مشخص نیست که آجر برای اولین بار از چه زمانی مورد استفاده قرار گرفته است. گمان میرود انسانهای اولیه با مشاهده پخته شدن گل مجاور اجاقهای خود و دیدن اینکه گل پخته شده . سختتر از کلوخههای کنار خود میگردید پی به خواص و روش تهیه آجر برده باشند. آجر همچنین به عنوان یکی از مصالح ساختمانی از دیرباز مورد استفاده بودهاست.
مصرف آجر سفالی قزوین به عنوان مصالح ساختمانی در ایران سابقه باستانی دارد. از بناهای باستانی مشهوری که در ساخت آن از آجر استفاده شده میتوان به طاق کسری اشاره کرد. مثال دیگر کف دالان مسجد جامع اصفهان است که به وسیله آجرهایی مفروش شدهاست که در زمان ساسانیان برای ساخت آتشکده بکار رفته بود.
به طور کلی استفاده از آجر در طول تاریخ ایران بسیار گسترده بوده و بناهای بیشماری اعم از آتشکده، مسجد، ساختمانهای مسکونی و… به وسیله آجر در ایران ساخته شدهاند. در حال حاضر با توجه به بالا رفتن تراکم جمعیت و ساخت بناهای چندین طبقه استفاده از آجر در اسکلت این نوع ساختمانها مقدور نیست. از اسکلتهای فلزی یا بتنی استفاده میشود؛ ولی از آجر برای نماسازی استفاده میشود . یا در قسمتی از سالن و سایر فضاها آجر را بطور نمایان بکار میبرند.